Exposición del mes

Cartel

AGENDA - 2015

- 26 DE GENER – 1 DE SETEMBRE.- “UN VIATGE ALS POLS: UN MÓN EN PERILL”
- 17 SETEMBRE – 25 OCTUBRE.- “CULTURES I PLANTES: ETNOBOTÀNICA IBEROMACARONÈSICA ”
- 29 D'OCTUBRE AL 15 DE NOVEMBRE.- “X JORNADES MICOLÒGIQUES”
- 1 DESEMBRE 2015 - 31 MAIG 2016.- “ELS COLORS DE LA SELVA”

La programació temàtica es completa amb activitats noves:
- 15 de maig.- “Ibi i la seua riquesa botànica”
16-17 de MAIG.- “Una nit al Museu”
- 17 de maig.- “Arbres importants i plantes curatives en la vida dels Iberuts.”
- 30 de Maig.- “Jornada per a Professors sobre eines Didàctiques per a la Docència”

Gener: “UN VIATGE ALS POLS: UN MÓN EN PERILL”

26 DE GENER – 1 DE SETEMBRE

Cartel (pdf)

Exposició que oferix als visitants una interessant mostra expositiva sobre dos móns extrems, el Pol Nord i el Pol Sud. L'exposició té com a fi mostrar les diferències entre l'Àrtic i l'Antàrtic, perquè, malgrat que els dos són immenses extensions de gel i neu aparentment semblants, són molt diferents, amb extensions de terra desiguals, diferenciats quant a la seua colonització per l'home i on viuen sers vius diferents. Així com donar una visió global sobre les amenaces que afecten estes zones en l'actualitat i sobre el seu estat de conservació.
L'exposició compta amb peces i material d'investigació cedides pel Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid-CSIC, material divulgatiu de l'Oceonogràfic de València i amb rèpliques del parc de les Ciències de Granada.

Setembre: “CULTURES I PLANTES: ETNOBOTÀNICA IBEROMACARONÈSICA”

17 SETEMBRE – 25 OCTUBRE
Temàtica: 4 d'octubre. 11:30 hores. Sala d'Exposicions Temporals del Museu de la Biodiversitat.
Inauguració: 17 de setembre. 12:00 H. Sala d'Exposicions Temporals del Museu de la Biodiversitat.

L'objectiu d'esta mostra és donar a conéixer la faceta etnobotànica de les activitats d'estudi i conservació de la biodiversitat que desenrotllen els Jardins Botànics iberomacaronésics i les institucions amb què es vinculen. Exhibix els materials culturals relacionats amb les seues col·leccions i els estudis etnobotánics realitzats des de distints àmbits científics i institucionals.
Presenta una selecció d'imatges i objectes materials amb valor científic i cultural. Als 464 objectes testimoni de treballs d'investigació exposats, se sumen els panells temàtics amb 297 imatges sobre distintes aplicacions dels vegetals. El gros dels materials correspon a l'àmbit Iberomacaronèsic, però també hi ha representacions d'objectes relacionats amb activitats etnobotàniques de la trajectòria històrica dels Jardins a Àfrica, Amèrica i Àsia. El seu origen i sistemes de gestió són diversos, però tenen en comú ser testimoni viu i material d'alguns dels seus treballs d'investigació i de la diversitat biològica que custodien.

Octubre: “X JORNADES MICOLÒGIQUES”

29 D'OCTUBRE AL 15 DE NOVEMBRE
Temàtica: 8 de Novembre

L'Exposició “Diversitat en el món dels fongs”, pretén Introduir i acostar als participants al suculent, atractiu i una mica traïdorenc món dels Fongs i els Bolets. La mostra que s'exposa dóna a conéixer una gran diversitat de Fongs i Bolets existents en les nostres muntanyes, les seues formes més comunes, els seus colors, grandàries, olors, característiques, així com si es tracta d'un bolet tòxic, sense valor culinari, o comestible.
A més de l'exposició se celebren les X Jornades Micològiques, amb gran diversitat d'activitats programades: xarrades, excursions, tallers, concursos, etc.
Tríptic.

Desembre: “ELS COLORS DE LA SELVA”

1 DESEMBRE 2015 - 31 MAIG 2016
Temàtica: 20 de Desembre

Exposició dedicada als ecosistemes on es troba la major biodiversitat del planeta: LES SELVES, localitzades en diferents latituds del món i que cobrixen el 6% de la superfície terrestre. És el bioma que posseïx el nombre més gran d'organismes, tant vegetals com animals, i és l'hàbitat de les 2/3 parts de tota la biodiversitat de fauna i flora del planeta, així com la major farmàcia mundial, gràcies a la riquesa de substàncies químiques vegetals existents en estos ecosistemes. I a través d'esta exposició es pretén mostrar esta riquesa, els nombrosos recursos presents en estos hàbitats, les poblacions que habiten estos territoris i especialment la importància de conservar-les, perquè a més de ser les comunitats ecològiques més singulars, també són les més amenaçades del món. La seua riquesa en flora i fauna és insuperable, però corre un greu perill, ja que hi ha grans amenaces que estan accelerant la seua destrucció.

MUSEO DE LA BIODIVERSIDAD. Glorieta Nicolás Payá Jover, nº 2, 03440 Ibi, Alicante - Tfno.- 965552450 - Ext 240, 241 y 215. Email.- museo.bio@ibi.es - medioambiente@ibi.es