Activitats educatives per a grups

Desenvolupament

El museu ofereix una varietat de visites explicatives que s'adapten a tots els nivells educatius i al públic al qual s'adreça.
Per a sol·licitar alguna d'aquestes activitats és imprescindible reservar la visita amb una setmana com a mínim d'antelació, omplint el full de sol·licitud i enviant-lo per correu electrònic o fax. 
La reserva no serà efectiva fins que el Museu de la Biodiversitat l’haja confirmada amb totes les dades corresponents a la visita.
En cas de cancel·lació o modificació de la reserva cal comunicar-ho per telèfon o correu electrònic tan prompte com siga possible.

Condicions de grup

Es considera grup a partir de 10 persones. És obligatori com a mínim una acompanyant per grup que se’n responsabilitze durant tota la visita. 
Per a un funcionament adequat, el museu es reservarà el dret de cancel·lar les activitats reservades dels grups que tinguen un retard superior a 30 minuts.

Visites guiades

Es poden sol·licitar visites guiades per monitors especialitzats per les diferents exposicions del museu. 
Aquestes visites poden ser de les col·leccions permanents «Biodiversitat mediterrània» i «Biodiversitat amenaçada», o per l'exposició temporal present en el moment de la visita.

Visites dinamitzades

Les visites dinamitzades són itineraris dinàmics i participatius, en què l'ús de recursos complementaris ajuden a comprendre els continguts.

1. Una biodiversitat sorprenent
Els alumnes faran una divertida visita per les diferents col·leccions, en la qual tots els participants es caracteritzaran en els animals més representatius del museu. 
Destinat a: infantil i 1r cicle de primària 
Durada aprox.: 1 h 30 min 
Nombre alumnes: màxim 50 per sessió 

2. Les aventures d'un gran explorador
Els alumnes començaran una gran aventura convertint-se en un dels més importants exploradors de la història, i continuaran el recorregut pel museu descobrint les diferents tècniques d'estudi de la biodiversitat. 
Destinat a: 2n cicle de primària 
Durada aprox.: 1 h 30 min 
Nombre alumnes: màxim 50 per sessió

Tallers

1. Animàlia: Taller que permetrà als alumnes conèixer, diferenciar i classificar els principals grups del regne animal i com es distribueixen pel planeta. Per a aquest taller tindran l'ajuda d'exemplars pertanyents a les col·leccions del Museu de la Biodiversitat. 
Destinat a: infantil i 1r cicle de primària 
Durada aprox.: 1 h 
Nombre alumnes: màxim 27 per sessió 

2. El món minúscul dels insectes: Aquest taller té com a objectiu acostar el món dels insectes a través de les col·leccions d'insectes existents del museu. Els alumnes adquiriran els coneixements necessaris per a poder identificar i distingir els insectes d'altres animals molt semblants, a més de conèixer algunes de les principals característiques i algunes curioses estratègies de supervivència. Per a completar el taller, els participants elaboraran el seu propi insecte o material didàctic adaptat a les diferents edats. 
Destinat a: 2n cicle de primària i 3r cicle de primària 
Durada aprox.: 1 h 
Nombre alumnes: màxim 27 per sessió 

3. Gegant del pol nord: Els participants descobriran les característiques més destacades de l'ós polar, les adaptacions a les gèlides temperatures que imperen en el seu hàbitat, l’alimentació i els seus curiosos costums.  I el més important, la greu situació a què s'enfronten en l'actualitat a causa dels nostres hàbits de vida quotidians.  
Destinat a: 2n cicle de primària i 3r cicle de primària  
Durada aprox.: 1 h  
Nombre alumnes: màxim 27 per sessió

Una nit al museu

18 maig 2014 Dia Internacional dels Museus - 22 maig 2014 Dia Internacional de la Biodiversitat

El cap de setmana del 17 i 18 de maig del 2014, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museu i de la Biodiversitat, el Museu de la Biodiversitat ha organitzat l'activitat «Una nit al museu», en què els participants podran endinsar-se en la gran aventura de passar tota una nit a l’interior d'un museu envoltats d'animals i amb un munt d'activitats.

MUSEO DE LA BIODIVERSIDAD. Glorieta Nicolás Payá Jover, nº 2, 03440 Ibi, Alicante - Tfno.- 965552450 - Ext 240, 241 y 215. Email.- museo.bio@ibi.es - medioambiente@ibi.es